Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
hu
en
ro

Bojler, Forróvíztároló

Rendezés:

Mi alapján válasszunk az elektromos vízmelegítő kínálatból?

Az elektromos vízmelegítő az otthon szerves részét képezi, ami nélkül igencsak nehéz lenne elképzelni a mindennapjainkat. A meleg víz a kézmosáshoz, mosogatáshoz, tusoláshoz, vagy éppen egy jó kádfürdőhöz egyaránt nélkülözhetetlen. A minden korábbinál szélesebb piaci kínálatban azonban nem könnyű eligazodni. Cikkünkben azoknak igyekszünk segítséget nyújtani, akik tanácstalanul állnak a többféle méret, teljesítmény, márka előtt.

Átfolyós vagy tárolós elektromos vízmelegítő?

A kérdésre viszonylag egyszerű a válasz. A konyhában, ahol általában nincs szükség nagymennyiségű meleg víz használatára, néha elegendő az átfolyós típus. Ez, amint nevéből is ered, nem tárolja a vizet, csak a tényleges használatkor melegíti azt fel. Ellenben a fürdőszobában mindenképp a tárolós elektromos vízmelegítő, vagyis a bojler javasolt. A választáskor érdemes a családtagok számát, a kapacitást és a használat gyakoriságát is megvizsgálni. Nem mindegy, hogy naponta hányszor tusolsz, mint ahogy a vízhasználati szokások is figyelmet érdemelnek.

Az elektromos vízmelegítő elhelyezésekor érdemes azt a fogyasztás helyének közelébe tervezni, így a hőveszteség minimális, míg a víz eljut a bojlerből a kádba vagy a zuhanykabinba. A fürdőszoba mérete sem elhanyagolható tényező. Akár egy stílusos, erre a célra készült szekrény is rejtheti a készüléket, így a méretes szerelvény nem töri meg a helyiségben uralkodó enteriőrt. Nem lehet elégszer hangsúlyozni a karbantartás fontosságát, ugyanis a kemény víz és a túl magasra állított hőfok egyaránt gyakori vízkövesedést okozhat.